REGULAMENTUL privind organizarea şi desfăşurarea cocursurilor de alergare pe traseu marcat Oltenia Forest Run și Orientare, 18.08.2019 Băile Govora.

1. Introducere: Oltenia Forest Smart Run este o competitie compusa din doua Sectiuni :a) Sectiunea de Orientare Sportiva, si  b)Sectiunea de Alergare in Padure pe traseu marcat. Scopul acestei Competitii este de a promova alergarea in natura in general si orientarea sportiva in particular.  Orientarea Sportiva este mai mult decat un sport.  Copiii si adultii invata sa citeasca harta, sa foloseasca busola, sa se orienteze in teren si sa duca o viata sanatoasa in natura.  Traseele de orientare sportiva propuse de organzatori se adreseaza atat copiilor (incepand cu varsta de 3 ani) cat si adultilor (fara limita de varsta). Traseele de alergare in padure pe poteci marcate sunt recomandate tinerilor peste 16 ani si adultilor.

2. Date generale despre competiţie. Concursul Forest Run și orientare este organizat de catre Primăria Băile Govora și C.S. Ecosport în parteneriat cu C.S. Lykaios, C.S. Aktiv Rm.Vâlcea, DTSJ  Vâlcea. Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament. In ceea ce ii priveste pe participantii minori, aceasta declaratie va fi semnata de catre unul dintre parinti/tutore.

3. Caracteristicile competiţiei3.1. Concursul OLTENIA FOREST RUN și TROFEUL OLTENIEI la orientare se vor desfasura Dumincă, 18 august 2019, începând cu ora 9:00, in pădurile din jurul Stațiunii Băile Govora, iar startul si sosirea vor fi lângă conemtograful din parc, conform celor prevazute in regulamentul de fată. Accesul in zona de concurs se poate face cu autoturismul personal, fiind pusa la dispozitie parcarea din zona parcului Competitia este formata din doua SECTIUNI:

3.2.1. Secțiunea ORIENTARE SPORTIVA se adreseaza copiilor, tinerilor, adultilor si veteranilor, fiind pregatite trasee pentru toate varstele, atat pentru cei care vor incerca pentru prima data sportul cu harta, cat si pentru sportivii de performanta. La start fiecare participant (individual sau echipa, in functie de vârstă) primeste o harta pe care este desenat traseul de orientare, pe care trebuie sa il parcurga. Traseul este format din mai multe posturi de control (difera numarul in functie de categorie), pe care participantul trebuie sa le gasesca in teren. Zona de concurs este in incinta Parcului Balnear, precum si prin padurea din imprejurimi.

INFORMATII TEHNICE Sectiunea ORIENTARE SPORTIVA

- Traseul Familia ... 8 ani (echipa formata dintr-un un copil si un adult);

- Traseul Familia 9-11 ani (echipa formata dintr-un un copil 9-10 ani si un adult). 

- Traseul Open 15 (individual, Masculin si Feminin, varsta max. 15 ani);

- Traseul Open 18 (individual, Masculin si Feminin, varsta max. 18 ani);

- Traseul Open 19+ (individual, Masculin si Feminin, varsta peste 19 ani);

- Traseul Open 45+ (individual, Masculin si Feminin, varsta peste 40 ani);

- Traseul Open 60+ (individual, Masculin si Feminin, varsta peste 60 ani).

NOTA:- Traseele de orientare vor avea lungimi între 1,2 km si 3 km.

 - Detaliile tehnice vor fi afisate ulterior pe online, dar și la locul de concurs

(lungimea traseului pe fiecare categorie, numarul posturilor de control si ora de start individual).

- Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomanda un echipament adecvat conditiilor meteorologice si de teren: pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga,incaltaminte antiderapanta, iar in caz de precipitatii o jacheta impermeabila.

3.2.2. Sectiunea FOREST RUN presupune un traseu de alergare pe traseu marcat. La aceasta sectiune poate participa orice persoana pasionata de alergare si care are o stare de sanatate care sa ii permita sa alerge distantele mentionate. Limita de varsta: cel putin 16 ani impliniti cel tarziu in ziua desfasurarii concursului. Fiecare concurent va primi o harta cu detaliile din teren si cu reprezentarea grafica a traseului. Cu ajutorul hartii, concurentii vor stii in orice moment unde se pozitioneaza pe traseu, ceea ce ii va ajuta la dozarea efortului pe tot parursul. Pe traseu vor fi amplasate puncte intermediare de control (nemarcate insa pe harta).Traseul este in mare parte pe poteci in padure, dar si pe o mica portiune de drum asfaltat, fiind recomandata incaltaminte de trail. Traseul va fi marcat cu banda de avertizare si supravegheat de arbitri, responsabili pentru parcurgerea traseului in totalitate de catre toti competitorii. Participantii care se abat de la traseu (scurtarea traseului, etc) vor fi descalificati.

21 km      >>>  vezi traseul !

FM 18-34*

FM 35-49

FM 50+

10 km     >>> vezi traseul !

FM 18-34

FM 35-49

FM 50+

  5 km     >>> vezi traseul !

FM 10-13

FM 14-17

FM 18-34

FM 35-49

FM 50+

 

Traseele sunt afisate pe site-ul: Olteni Forest Run 2019 

NOTA:- Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomanda un echipament adecvat conditiilor meteorologice si de teren: pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga,incaltaminte antiderapanta, iar in caz de precipitatii o jacheta impermeabila.

4. Inscrierea participantilor se poate face:

4.1. a. Prin completarea formularului on-line de inscriere disponibil AICI, pana Vineri, 14.08.2019, ora 20:00.

       b. Prin e-mail la adresa creativsport.ro@gmail.com, precizand nume, prenume, data nasterii, sectiunea si categoria la care participati, iar pentru traseele Familia si datele copilului (nume si prenume si data nasterii). c. Inscriere la fata locului, in limita hartilor suplimentare existente. SE RECOMANDA inscrierea din timp !!! 

4.2. Taxa de paticipare se achita la fata locului - taxe de participare

 

5. Declaratia pe propria raspundere: Concurentii vor completa si semna o Declaratie pe propria raspundere care contine prin altele asumarea regulamentului si a faptului ca sportivul se considera apt pentru efort din punct de vedere medical si poate participa la concurs. Declaratia pe propria raspundere se semneaza si se va depune in original la validarea inscrierii, o data cu achitarea taxei de participare. Declaratia se poate descarca de ..............  si de pe pagina de facebook a evenimentui, sau se poate completa direct la fata locului.

 

6. Startul.

- Startul pentru Sectiunea de Orientare Sportiva se va da la ora 14.00, iar minutele de start individuale se vor afisa in ziua dinaintea competitiei si vor fi disponibile pe pagina de facebook a evenimentului.

- Startul pentru Sectiunea de Forest Run – Alergare in Padure pe traseu marcat se va da la ora 11.00. Participantii se vor prezenta începând cu ora 10:00 pentru a participa la sedinta tehnica si pentru a semna Declaratia de participare. Pentru minori, Declaratiile de participare sunt semnate de un parinte/tutore insotitor. Prezentarea unui act de identitate este obligatorie.

7. Premii. Se vor acorda diplome, medalii si alte surprize primilor 3 clasati/traseu. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 15:00, iar clasamentul final pe categorii va fi disponibil ulterior pe pagina de facebook a evenimentului.

8. Detalii administrative. La fata locului nu vor exista vestiare. Bagajele vor putea fi depozitate intr-un loc supravegheat de voluntari. Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurentilor. Se recomanda a NU se lasa bunuri de valoare in bagaje, pentru a evita incidentele neplacute.

9. Alte mentiuni.Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

Persoane de contact: Didi Rosca – 0728 161 918  Didi Rosca

0728 161 918

Oltenia Forest Run

Liber la alergare

Copyrigth 2018

BUN VENIT !

Oltenia - alergare în Salina Ocnele Mari

email: creativsport.ro@gmail.com

tel.: 0728 161 918

@creativsport.ro