0728 161 918

Buridava 2020

GHID - REGULAMENTUL

privind organizarea şi desfăşurarea concursului de orientare sportivă

Trofeul Buridava și Cupa Oltului

8-9 februarie 2020, Vlădești / Ocnele Mari

 

1. Întroducere

Competiții :

a. - Alergare în pădure ( 5km, 15km);

b. - Traseu de Sprint în salină (aprox. 10-15 min.);

c. - Alergare în salină (1,5km, 4km)

Scopul acestei competiții este de a promova alergarea în natură în general și orientarea sportivă în particular. Orientarea Sportivă este mai mult decât un sport. Copiii și adulții învață să citească harta, să folosească busola, sa se orienteze în teren și să duca o viață sanatoasă în natură.  Traseele de orientare sportivă în Salină, propuse de organzatori se adresează atât copiilor (începand cu vârsta de 3 - 8 ani, însoțiti de un părinte, tutore, profesor, antrenor), copiilor și tinerilor cât și adulților (fară limită de vârstă).

 

2. Date generale despre competiţie

Concursul este organizat în parteneriat de cluburile/asociațiile: Lykaios, Aktiv, Ecosport,   Palatul Copiilor Târgoviște, Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea, cu sprijinul primăriilor Ocnele Mari și Vlădești, D.S.T.J. Vâlcea, iar Regulamentul este disponibil on-line pe site-ul: https://www.forest-run.eu/ precum şi la locul de desfăşurare a competiţiei.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament. În ceea ce îi privește pe participanții minori, această declarație va fi semnată de către unul dintre părinți/tutore/profesor/antrenor.

 

3. Caracteristicile competiţiei

3.1. Concursurile se vor desfășura Sâmbătă 8 și Duminică 9 februarie 2020,  conform celor prevazute în regulamentul de față. Accesul în zonele de concurs va fi afișate pe saitul oficial al competiției.

3.2. Generalități. Competițiile de ALERGARE și ORIENTARE SPORTIVĂ se adresează copiilor, tinerilor, adulților și veteranilor. Pentru ORIENTARE fiind pregatite trasee pentru toate vârstele, atât pentru cei care vor încerca pentru prima dată sportul cu harta, cât și pentru sportivii de performanță. La start fiecare participant (individual sau în echipă, în funcție de categorie) primește o hartă pe care este desenat traseul de orientare, ce urmează a fi parcurs. Pentru cursele de ALERGARE, parcursul va fi marcat cu benzi.

Vă prezentăm în continuare tipuri de hărți specifice sportului orientare

3.2.a. Legendă (simboluri standard internațional)

Simboluri pentru harțile de sprint (legenda de mai jos indică doar simbolurile folosite pentru harta din salină)

 

3.3. Traseele sunt formate din mai multe posturi de control, pe care participantul trebuie să le gasescă în teren. Numarul posturilor de control diferă în funcție de categoria de vârstă. Fiecare post de control (fig….) are un cod specific, care se regăsește și pe harta de concurs, în dreptul postului sau pe descrierea posturilor de control (fig…) și corespunde cu codul stației amplasată în teren la postul de control. Parcurgerea distanței dintre două posturi de control succesive (ruta), se face la liberă alegere, fiecărui sportiv în parte trebuie să țină cont de reperele întânite în teren și recunoscute pe hartă.

1* – 35**  (1*-) reprezintă numărul de ordine al postului de control ; (35**) reprezintă codul specific al postului de control. Atenție! Codurile posturilor de control nu trebuie sa fie în ordine numerică (crescătoare sau descrescătoare), ele sunt aleatorii, în funcție de așezarea lor în teren. Codurile se regasesc pe sistemul electronic de înregistrare (stație). (fig…)

Cronometrarea traseelor se realizează cu ajutorul unui sistem electronic, iar fiecare parcipant va primi la start un cip, care înregistrează timpul fiecărui participant. Categoria Familia (un copil și un adult) foloseste un singur cip, iar acesta trebuie sa fie purtat pe deget de copil. Cip-ul este pus la dispoziție de organizatori, pentru participanții care nu dețin un cip personal și acesta va fi returnat la sosire.

Competiția are trei tipuri de trasee

3.3.a. Alergare în pădure - Buridava Winter Run ed. I-a

- 5 km și 15 km - Categorii: Feminin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani: Masculin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani:

- 5 km și 15 km - Categorii: Feminin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani: Masculin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani:

 

*F/M 15-17 ani - cu acordul scris al parinților și o scrisoare de prezentare (participari la alte concursuri de gen) transmisă prin  formularul de inscriere Winter Run, la rubrica „Observatii” sa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.3.a. Crosul Salinei Ocnele Mari ed. I-a 

Cursa     4 km - categorii: Feminin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani:  Masculin: 15-17*, 18-34, 35-49, +50 ani.

Cursa  1,5 km - categorii: Fminin: - 11, 12-14, 15-17 ani; Fminin: - 11, 12-14, 15-17 ani.

3.3.a. Traseu de Orientare - Sprint – Salina Ocnele Mari

Primul START ora 10.30 (încercăm). Startul este individual, în funcție de categoria de vârstă. Lista cu ordinea de start pentru fiecare participant, se va găsi afișată la locul de start și pe sitte-ul competiției.

Întânirea în restaurantul salinei.

Traseele vor avea lungimi între 1,0 km si 2,5 km.

Clasamentul se va face în funcție de timpul realizat și cu toate posturile de control atinse în ordine.

Cursele individuale la Orientare. O caracteristică importantă, este atingerea posturilor de control în ordine, astfel :

1.Atingerea posturilor de control este obligatorie, (Start,1,2,3,4,….,Sosire), așa cum sunt marcate pe hartă – traseu corect (tabel / Ex 1);

2a.Ai bifat invers, unu sau mai multe posturi de control – traseu greșit (tabel / Ex 2a);

2b.Dacă ai bifat invers unu sau mai multe posturi de control, poți relua traseul revenind la ordinea corectă, din primul post de control greșit, indiferent câte posturi ai atins – traseu corect (tabel / Ex 2b);

3a.Ai sărit peste un post de control – traseu greșit (tabel / Ex 3a);

3b. Dacă ai sărit peste un/mai multe posturi de control, poți relua traseul revenind la ordinea corectă, din primul post de control sărit, indiferent câte posturi ai atins – traseu corect (tabel / Ex 3b);

 

Ordinea de atingere a posturilor de control este obligatorie. Exemplu:

Ex 1

Ex 2a

Ex 2b

Ex 3a

Ex 3b

Start

1 – 33

2 – 31

3 – 54

4 – 37

5 – 38

6 – 41

7 – 40

8 – 100

Sosire

Start

1 – 33

2 – 31

3 – 37

4 – 54

5 – 38

6 – 41

7 – 40

8 – 100

Sosire

Start

1 – 33

2 – 31

3 – 37

4 – 54

3 – 54

4 – 37

5 – 38

6 – 41

7 – 40

8 – 100

Sosire

Start

1 – 33

2 – 31

3 – 54

4 –  x

5 – 38

6 – 41

7 – 40

8 – 100

Sosire

Start

1 – 33

2 – 31

3 – 54

4 –  x

5 – 38

6 – 41

4 – 37

5 – 38

6 – 41

7 – 40

8 – 100

Sosire

 

3.4. Detaliile tehnice – lungimea curselor/traseelor pentru fiecare categorie/probă în parte, numarul posturilor de control, ora de start individual, alte caracteristici ale traseelor -  vor fi afișate ulterior pe paginile oficiale ale evenimentului: https://www.forest-run.eu/

4. Start / Sosire

Orele de începere a starturilor sunt prezentare la capitolul 3.3.

Participanții se vor prezenta cu aproximativ 30 min înainte de START pentru a participa la sedința tehnică și pentru a semna Declarația de participare pe propria răspundere. Pentru minori, Declarațiile de participare sunt semnate de un parinte/tutore/însotitor. Prezentarea unui act de identitate este obligatorie.

 

Ce faci in START ?

Ce faci in SOSIRE ?

Vor fi arbitri/voluntari la fața locului care vă vor îndruma !

 

4.6. Echipament. Participarea la concurs se face cu echipament propriu.

-pentru Salină - Vă recomandăm  încălțăminte cu o aderență bună pentru acest tip de teren tare, din sare. Suprafața este destul de alunecoasă. Atenție la schimbările bruște de direcție! Temperatura medie în incinta salinei este de aproximativ 13 grade C.

-pentru pădure - Organizatorii recomandă un echipament adecvat condițiilor meteorologice și de teren ale acestui moment: pantaloni lungi, bluză cu manecă lungă, încalțăminte antiderapantă, iar în caz de precipitații o jachetă impermeabilă.

Traseul este în mare parte în padure, pe poteci. Relieful este deluros, aflat între Ocnele Mari și Vlădești.

Nu vă aventurați, să vă apropiți de văi adânci! În această perioadă, majoritatea virogilor, văilor adanci  au malurile foarte alunecoase.

Ruguli privind accesul în perimetrul forestier impuse prin regulamentele Silvice si DSV:

- la intrarea și la ieșirea din zona de pădure vor fi amplasate covoare denzinfectante. Este obligatorie trecerea peste acestea.

- este interzisă părăsirea potecilor marcate;

- nu aveți voie sa introduceți alimente în zona de pădure;

- se interzice aruncarea ambalajelor pe traseu;

- se interzice folosirea focului si a fumatului.

 

5. Înscrierea participantilor :

5.1. a. Formularul on-line de înscriere: - Alergare - AICI  și Orientare - AICI,  până joi, 06.02.2019.

5.1. b. Prin e-mail: pagina CONTACT, precizând nume, prenume, data nașterii, proba și categoria la care participați, iar pentru traseele Familia, și datele copilului (nume și prenume și data nașterii).

Se recomandă înscrierea din timp !!!

5.2. Taxa de paticipare. Sunt afișate pe pagina cu formularele de inscriere.

IBAN RO85 PIRB 4000 7860 8800 1000, titular Clubul Sportiv Ecosport Rm. Vâlcea, taxa competitie

Persoane cu nevoi speciale – gratuit și sunt acceptate doar la competiția de Orientare.

 

6. Declarația pe propria raspundere

Concurenții vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere care conține printre altele asumarea regulamentului și a faptului că sportivul se consideră apt pentru efort din punct de vedere medical și poate participa la concurs. Declarația pe propria raspundere se semnează și se va depune în original la validarea înscrieri/locul de start sau se atasaza in formularul de inscriere in format electronic. Declarația se poate descărca de AICI sau se poate completa la secretariatul competiției.

 

7. Premii

Se vor acorda diplome (online), premii și alte surprize primilor 3 clasați/categorie.

- Premiere pentru Alergare în pădure

- Premiere pentru Orientare în Salină

 

8. Detalii administrative

La locul de concurs nu vor exista vestiare. Organizatorul nu iși asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurenților. Se recomandă a NU se lăsa bunuri de valoare în bagaje, pentru a evita încidentele neplacute.

 

9. Alte mențiuni.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

 

Liber la alergare

Copyrigth 2018

BUN VENIT !

Oltenia - alergare în Salina Ocnele Mari

email: creativsport.ro@gmail.com

tel.: 0728 161 918

@creativsport.ro